Hard4MS

Hard4MS is een feest dat is ontstaan om geld op te halen voor onderzoek naar MS.
MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel die men graag onder controle wilt hebben, het liefst op korte termijn. Om dit echter te realiseren is er meer onderzoek nodig. De oorzaken zijn onbekend en het ziektebeloop is onvoorspelbaar. Tot nu toe is er nog geen genezend medicijn gevonden, waardoor het een enorm lastige ziekte is om te controleren. Het Nationaal MS Fonds wordt tot op heden nog niet ondersteund door subsidies van de overheid en is daardoor volledig afhankelijk van donaties, giften en sponsoren.
Begin 2013 heeft iemand in onze vriendengroep de diagnose gekregen dat ze de ziekte MS heeft, een mededeling die haar leven in een klap veranderde. Persoonlijk treft ons deze vreselijke ziekte dus ook. Dit gaf ons als organisatie in 2015 het idee om een Hardstyle event te organiseren waarbij wij de totale winst hiervan doneren aan het MS Fonds.

Future of Hardstyle, de kleinschalige organisatie achter Hard4MS, is dan ook enorm trots om bekend te mogen maken dat er dit jaar een bedrag van €4241,42 is opgehaald wat gedoneerd wordt aan de stichting Nationaal MS Fonds. Oprichter en eigenaar Jeroen Venema is dan ook nog steeds vol ongeloof. “Het is ongelofelijk wat er met zo’n kleine groep vrijwilligers neer is gezet. Dit is de vierde editie van het concept. Elk jaar wordt het groter, beter en kunnen we meer geld doneren. Dat is aan het einde van de rit natuurlijk waar het allemaal om draait.” In de afgelopen 4 jaar heeft Venema met zijn team in zijn totaliteit €10.465,32 gedoneerd aan de stichting Nationaal MS Fonds. Wie hij hier allemaal dankbaar voor is? “Ik zou niet weten waar ik moet beginnen. Allereerst natuurlijk het team vrijwilligers binnen Future of Hardstyle, die dag en nacht voor mij klaar staan. Alle artiesten, die bereid zijn om tegen een minimale (of geen) vergoeding te komen optreden. De boekingskantoren/managers van artiesten, die zich altijd erg schappelijk en behulpzaam opstellen. Sponsoren, (licht)technici. Noem het maar op!”

Voor de toekomst is Venema duidelijk. “Afgelopen editie verkochten we tijdens het evenement rond 03.00 uur de laatste paar kaarten. Volgend jaar gaan we voor een op voorhand uitverkochte editie van Hard4MS! Maar het allerbelangrijkste blijft toch om zoveel mogelijk geld op te halen om meer onderzoek te kunnen realiseren voor MS. Dat is waarvoor het ooit allemaal begon en dat zal het doel altijd blijven”.

 

Wil je Hard4MS ook bijwonen? Op zaterdag 4 januari 2020 is de volgende editie in Luxor Live te Arnhem!

 

Jeroen Venema

 

Nogmaals dank

-Aftertoucher * Alphaverb
-Bass Chaserz * Bass Modulators * Bazzy [2] * Blackout * Blear [3] Bodyshock [2]
-Charter [3] * Core-Maniac [2] * Crude Intentions
-D-Master [2] * D-Sturb [3] * Dark Chemistry [2] * Dark Pact [2] * Degos & Re-Done * Deimos * Delete * Desnar * Diamanic * DJ Bazzy * DJ Kasparov [2] * DJ Luna [2] * DJ Morbius [2] * DJ Psyco * DJ The Pusher * Drone
-E-Force * Ecstatic
-Fanatic * Freestyle Maniacs [2]
-Geck-O
-Hardcraft * Hyperdrive
-Inner Heat * Insidiouz * Intoxicator
-MC Conehead * Mc I See * MC Livid [2] * MC Renegade [2]  
-Jack of Sound [2] * Jason Payne [4] * John Harris * Jones [2]
-Keltek * Kronos
-Lefi * Luminite
-Madnezz * Matt Fasten
-Neroz [2]
-Outsiders
-Quasar
-Regain [2] *Resist * Respite * Restrained * Riot Shift * Rough Nation
-S-kill [2]* Sander Newborn * Saphera * Scope DJ [2)] * SEOS *Sound Freakerz * Speakerfreakz [2] * Steve Vandal * Sub Sonik * Synfinity * Syntax MC [3]
-Tartaros * The Darkraver
[2] * The Pitcher * Thera [2] * Thyron * Titan * Trilok & Chiren * Twice [4]
-Udex * Unresolved
-Vantage Point